14 Şubat 2011 Pazartesi

Cezayir ve Yemen'den de müjdeli haberler bekliyoruz

Nil'in kavruk benizli çocuklarının başardığı devrimin ardından, tüm mazlum halklar ayakta. "Mısırlıların yazdığı tarihi neden biz de ülkemiz için hayata geçirmeyelim" diyen Arap halkları, üzerlerindeki ölü toprağını silkeleyip yollara dökülüyor. Şimdilik Cezayir ve Yemen'den ayaklanma haberleri geliyor. 1991'deki askeri darbenin ardından, "olağanüstü hal yasası" ile yönetilen ve hapishanelerinde binlerce siyasi tutuklunun yattığı Cezayir; komşusu Tunus ve Mısır'ın ardından, devrime en ihtiyaç duyan ülkelerden biri. Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika -göstermelik- iyileştirme sözü verse de, İslami Kurtuluş Cephesi'nin (FİS) genel seçimleri ezici çoğunlukla kazanmasının ardından yapılan askeri darbenin izlerinin ülkeden tamamen silinmesi gerekiyor. Başta Cezayir'i uzun yıllar sömüren Fransa olmak üzere Batı'nın iki yüzlü politikalarını çok iyi bilen Cezayir halkı, Mısır ve Tunus halklarının ardından soylu bir devrime besmele çekmenin arefesindeler. Kıpırdanmaya başlayan Cezayir sokaklarından müjdeli bir haber bekliyoruz. 

Bir başka kanı kaynayan ülke ise Yemen. 30 yıllık diktatör Ali Abdullah Salih yönetimine karşı ayaklanan Yemen halkı, ülkeleri için bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyor. On yılların öfkesini içlerinde biriktiren binlerce yoksul Yemenli, cadde ve meydanları doldurarak, Mısır halkının açtığı yoldan gitmek istediklerini haykırmaya başladı. Yıllardır sessizliğe, zillete, yoksulluğa ve diktatörlüklere doğru düzgün ses çıkarmayan Arap halklarının devrimler çağına girmesi umut verici bir gelişme. Buna Cezayir ve Yemen halklarının da katılmasını önemsiyorum. Tunus halkı kıvılcım oldu, Mısır ateşi harladı, diğer halklar ateşi diri tutmak için harekete geçti. Ne diyoruz; 1-2-3 daha fazla devrim...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

12 şubat (1949) Hasan El Benna nın şehit edildiği gün Mısırlılar son devrimi tam gününde gerçekleştirdiler elhamdülillah.Bu yürekli hareket Cezayir i de Yemen i de ve diğer Arap ülkelerini de kesinlikle harekete geçirecektir.Tunus tan Mısır dan cesaret almalarından korkan Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa Âl Halifa sabah erkenden her aileye 2 bin 650 dolar değerinde yardımda bulunulacağını açıklamış, Suriye başkan ı bazı yasakları kaldırmış vs vs.Tüm bunlar diktatörlüklerin isyanları hakettiğini gösterir.