4 Şubat 2011 Cuma

Beyazıt meydanı haykırdı: Firavun Mübarek hesap verecek!



Eylemlerin değişmez adresi Beyazıt meydanı Mısır İntifadası'na da sessiz kalmadı. Yine kendisine yakışanı yaptı ve Cuma namazı sonrası Mısır halkıyla dayanışma için gelen binlerce İstanbullu'ya ev sahipliği yaptı. İHH, Mazlumder ve Özgürder öncülüğünde düzenlenen Mısır halkıyla dayanışma eylemine yine binler katıldı. Ellerde dövizler, Kelime-i Tevhid bayrakları ve dillerde tekbirler, sloganlarla alanı dolduranlar bir devrime şahitlik etmenin heyecanı içerisinde idiler. Cuma namazının ardından, eylemler sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından mikrofonu Bülent Yıldırım aldı ve yine o coşkun hitabetiyle yaşananlarAksa işgal edilirken ve yıkılmaya çalışılırken sessiz kalan İsrail'e destek veren bütün liderler, Firavun Hüsnü Mübarek'e bakın ve sonunuzu da böylece ı özetledi: "Ne kadar şükretsek azdır. Allah bugünü bize gösterdi. Firavun yıkılıyor. Müjdeler olsun. Bu yıkılış herkese ders olacak. Özellikle Mescid-i görün."

Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Dr. Eşref Abdülgaffar ise konuşmasında; “Birçok ülkede insanlar sokaklara dökülerek İsrail’e ve Amerika’ya hayır dediler. Bugün ümmetin doğum günüdür. Bugün Mısır’da milyonlar tarih yazıyor. Bu gidişatın, bu yükselişin önünde duramayacaklar” ifadelerini kullandı. Grup Genç ve Grup Yürüyüş'ün birlikte seslendirdiği marşlar ise alanı coşturmaya yetti. Genci yaşlısı, kadını erkeği yürekleri devrim ateşiyle kavrulan binlerce İstanbullu Mısır halkına yalnız olmadığı hissettirdi. Alanda çok sayıda Mısırlı da vardı.

Biliyorum ki; Mısır'ın gözü Türkiye'de. Biliyorum ki; Ortadoğu'nun, Afrika'nın gözü Türkiye'nin üzerinde. Bizim atacağımız bir adım, göstereceğimiz tepki, sergileyeceğimiz duruş, gerekli yankıyı bulacak. O yüzden Türkiye'den yükselen tepkiler önemli. Tarihi günlerden geçiyoruz. Arap halkları onurlarını yeniden tedavüle sokmaya başladı. Halklar zillete karşı ayaklanıyor. Yeni bir dünyanın kurulması yolunda mesafeler alınıyor. Böyle bir durumda bizim sessiz kalmamız, görmezden gelmemiz beklenemez. Ses vermeye devam...

Hiç yorum yok: