24 Şubat 2011 Perşembe

Diktatörlerin ortak özelliğidir halkını katletmek!

Doğru düzgün bir haber gelmiyor. Sağlıklı bir iletişim sağlanamıyor. Sınırlarını dünyaya kapatan Libya'da neler olduğu tam anlamıyla bilinemiyor. Ancak seslerini sosyal medya vasıtasıyla duyurma imkanı bulanların söylediği tek bir cümle var; "Libya'da inanılmaz bir katliam yapılıyor. Nolur sesimizi dünyaya duyurun..."

Acımasızlığın kol gezdiği Libya ordusu, Afrika'nın çeşitli ülkelerinden bin 200 dolar karşılığı getirilen paralı askerler ve Sırp keskin nişancılar, Libya halkına karşı büyük bir katliama imza atıyor. Gözünü kan bürüyen 42 yıllık diktatör Kaddafi, kendi halkını katlediyor. İnternete düşen videolarda Libya'da yaşanan vahşet net bir şekilde görülebiliyor. Muhalifler sokaklarda teker teker öldürülüyor. Muhaliflerin evleri basılıyor, insanlar boğazlanıyor, evler ateşe veriliyor. Ölü sayısı her geçen saat artıyor. Libya kan gölüne dönmüş durumda ancak dünya sessiz, dünya suskun... Biz biliyoruz ki; halkını güdülecek sürü olarak gören, başkaldıranları lağım fareleri olarak niteleyen bu diktatörlerin ortak özelliğidir halkını katliamdan geçirmek. Bugün Muammer Kaddafi yapıyor bunu, dün Saddam Hüseyin ve Hafız Esad uygulamıştı bu kanlı yöntemi. 

Saddam Hüseyin emir verdi 16 Mart 1988'de Irak ordusu çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Halepçe'ye girdi ve büyük bir katliam yaptı. Günler süren bu vahşet neticesinde 5 bin kişi hayatını kaybetti, binlercesi sakat kaldı. Tarihe kara bir leke olarak geçti Halepçe, hiç unutulmadı. Suriye'nin eli kanlı diktatörü Hafız Esad da, sırf, halkı Müslüman Kardeşler'e gönül verdiği için Hama halkını bir aya yakın sürede katliamdan geçirdi. 2 Şubat 1982'de başlayan katliamda, 70 bin Hamalı hayatını kaybetti. Tarihe kara bir leke olarak geçti Hama, hiç unutulmadı. Şimdi Libya'da yaşananlar da tarihe kara bir leke olarak geçecek. Bu katliamlar daha da büyümeden, tüm duyarlı STK'lar ve devletler harekete geçmeli; diktatör Kaddafi'ye dur denilmeli. Bizler şuna inanıyoruz ki; bu devrim hedefine ulaşacak, Kaddafi rejimi devrilecek ve halkına yaptığı bu katliamların hesabını tek tek verecek. Allah tüm mazlumlara, zalimlere karşı direniş gücü versin... 

Hiç yorum yok: