5 Temmuz 2011 Salı

16 Temmuz'da Suriye için sınırlara dayanıyoruz

16 Temmuz Hareketi oyuna gelmeyecek! 
16 Temmuz Gençlik Hareketi, tüm bölgenin özgürleştirilmesine yönelik ayrım yapmıyor. Bu yüzden; Sünnisiyle, Alevisi / Şiisiyle, Hristiyanı, Kürdü, Türkü, Arabı Farsıyla tüm bölge halklarının insanlık onuru adına başkaldırısını Anadolu’dan selamlıyoruz. Anadolu halklarının birbirine düşürülmesinin ise sadece emperyalizmin işine geleceğini vurguluyoruz.

Tüm bu çağrılarımız, elbette emperyalizme hizmet eden derin güçleri rahatsız etti. Bölge halklarının bütünleşmesini savunuyor olmamız, emperyalizme ve diktatörlere karşı Sünni-Şii dayanışmasına çağırmamız mezhep çatışmasından beslenenler, etnik kavgadan, şiddetten, provakasyondan geçinenler 16 Temmuz Hareketi hakkında karalama kampanyaları başlattılar. Bizlerin katliamcı olduğumuzdan(!) tutun da saldırgan olduğumuza kadar akla hayale gelmeyecek iftiraları yayarak özellikle Alevi toplumu arasında bir korku ve tahrik ortamı üretmeye çalıştılar.

Ama bizler, ısrarla bölgesel bütünleşmeden, halkların dayanışmasından yana olduğumuzu, hareketimizi ilan ettiğimiz ilk günden beri ifade ediyoruz. Amacımızın birileriyle kavga etmek olmadığını, sadece halklarla dayanışma olduğunu savunmaya devam edeceğiz.

Haykırıyoruz:
Emperyalizmin dış müdahalesine de hayır!
Onların işbirlikçisi despotlara da hayır!

Hatırlatalım;
Suriye Devrimi'nin lider kadrosu bir devrim cumasına "Salih El Ali Cuması" ismini verdi. Devrimci kitleler de bu ismi benimsediler. "Biz Sünni'yiz, Salih el ali ise Alevi'ydi" diyerek itiraz eden kimse çıkmadı. Çünkü, Suriye halkının talepleri herhangi bir mezhebin iktidar mücadelesi değil halkın iktidarıdır.
Şiddetten beslenmediğimiz için Alevi toplumunu kışkırtmaya çalışan derin devlet uzantılarının tuzağına düşmeyeceğiz. Alevilerle birlikte bölgemizdeki tüm zulümlere karşı çıkmaya devam edeceğiz…

Emperyalizmin dış müdahalesine de hayır!
Onların işbirlikçisi despotlara da hayır!

Hiç yorum yok: